schoolplein Galder

HET GROENE LINT 

Op het schoolplein van de Mattheusschool in Galder is het bespeelbare kunstobject  "het groene lint" geplaatst. (14 maart 2015) (goedgekeurd door het keurmerkinstituut)


SCHOOLPLEIN MATTHEUSSCHOOLDe objecten zijn perfect in de bestrating geplaatst door "onincx sierbestrating". Het groene lint lijkt uit de grond te komen.Op 15 april onthult burgemeester Dhr. J. Minses van Alphen-Chaam samen met directeur Dhr. Meeuwissen van de Mattheusschool "het groene lint".

BESPEELBARE KUNST   

In Galder hebben  de kunstcommissie van de Mattheusschool en de speeltuincommissie van de natuurspeeltuin besloten om samen een bespeelbare kunsttoepassing te realiseren op het schoolplein en in de speeltuin.

Uitgangspunt hierbij is dat er een zichtbaar verband gelegd wordt tussen de twee locaties.

Op 14 maart 2015  zijn de objecten op het schoolplein geplaatst. De speeltuinobjecten zijn op 2 april 2015 geïnstalleerd.


IDEE

Het idee is om “het groene lint” als thema te nemen.

Zowel op het schoolplein als in de speeltuin is een langgerekt, uit onderdelen bestaand, groen object geplaatst. De objecten zijn zo opgesteld dat een groen lint verbeeld wordt.

De 7 objecten op het schoolplein zijn van groen polyester gemaakt.

In de speeltuin staan vergelijkbare vormen van metaal.


vormen van hout om een goede indruk te krijgen van de definitieve uitvoering op het schoolpleinPVB-zeeland uit Hulst heeft de objecten ingepakt in groen polyester